چه بخوریم تا سرما نخوریم
چه بخوريم تا سرما نخوريم؟
نعنا طعم تندي دارد. همين طعن تند نشان مي دهد كه حاوي تركيب هاي ضد ميكروبي است.
به گزارش افکارنیوز، «هوا دزد است» حتماً اين اصطلاح را شنيده ايد؟ مي دانيد مفهومش چيست؟ يعني اينكه هوا چند ساعت گرم است و دقايقي ديگر با باد و باران و توفان. هوا سرد مي شود. اين هوا به هوا شدن يا دزد بودن هوا زمينه ساز ابتلا به بيماري هايي مانند آنفلوآنزا است. حالا چرا آنفلوآنزا؟ به اين دليل كه به فصل ابتلا به اين بيماري نزديك مي شويم و با تغذيه مناسب مي توانيم سيستم ايمني بدن را در مقابل ابتلا به انواع بيماري ها مانند آنفلوآنزا مقاوم كنيم.
سوپ داغ؛ باز كننده مجاري تنفسي
يكي از درگيري هاي ناخوشايند در آنفلوآنزا، ايجاد خلط و گرفتگي مجاري تنفسي است. يكي از راهكارهاي رفع اين مشكل، مصرف نوشيدني هاي گرم است. با نوشيدن اين خوراكي ها مخاط راه هاي تنفسي نرم شده و ويروس ها از راه تنفسي تخليه مي شوند. بنابراين در برنامه غذايي تان مصرف سوپ و نوشيدني هاي گرم را قرار دهيد.
پيشنهاد سرآشپز؛ سوپ جو
روش تهيه: جوي پرك را با پياز و نمك و آب بگذاريد به آرامي بجوشد. كمي آب مرغ به آن اضافه و يك هويج را داخل سوپ رنده كنيد. صبر كنيد تا مواد اوليه به اصطلاح به هم بيفتند. يك تا دو ليوان شير اضافه كنيد و ۳۰ دقيقه صبر كنيد.
فلفل؛ تقويت كننده سيستم ايمني
اگر مي خواهيد سيستم ايمني بدن تان در مقابل ويروس موذي آنفلوآنزا مقاوم باشد، فلفل قرمز را فراموش نكنيد. اين خوراكي حاوي تركيبي به نام «كپسياسين» است. اين تركيب كه دليل طعم تند فلفل قرمز است، باعث تقويت سيستم ايمني، بهبود گردش خون و تغذيه مناسب سلول ها مي شود. به اين ترتيب مانع از تاثير ويروس ها روي سلول ها مي شود. به اين ترتيب مانع از تاثير ويروس ها روي سلول ها مي شود. از طرفي تندي اين فلفل مي تواند به باز شدن مجاري تنفسي كمك كند.
پيشنهاد سرآشپز؛ سوپ فلفل قرمز و كدو
روش تهيه: اين سوپ شبيه سوپ جو تهيه مي شود اما در مرحله اي كه به سوپ هويج رنده شده اضافه مي شود، فلفل دلمه اي يا فلفل كبابي داخل سوپ خرد كنيد. به اين سوپ مي توانيد شير هم اضافه كنيد تا ويژگي هاي سوپ تكميل شود. به اين دليل كه شير حاوي ويتامين D نيز هست و به اين ترتيب ويژگي هاي تغذيه اي لازم براي غذايي كه بتواند با آنفلوآنزا مبارزه كند، فراهم است.
زنجبيل؛ ضد ويروس آنفلوآنزا
زنجبيل طعم خاصي دارد، به همين دليل هر كسي علاقه به خوردن آن ندارد. اين ريشه گياهي حاوي تركيب هاي تلخ و تندي است كه مصرف آن باعث از بين رفتن ويروس هاي آنفولانزا و سرماخوردگي مي شود. بهترين روش استفاده آن به عنوان ادويه در غذا و يا به صورت تازه همراه با بعضي از خوراكي ها مانند ماست است.
پيشنهاد سرآشپز؛ ماست و زنجبيل و نعنا
روش تهيه: تهيه اين خوراكي كه مي توانيد آن را به عنوان مخلفات غذا استفاده كنيد، آسان است. داخل يك كاسه ماست شيرين، يك سوم يك عدد زنجبيل را خرد كنيد سپس داخل آن كمي نعناي تازه خرد كنيد. دسر شما آماده است.
سير؛ ضدعفوني كننده مجاري تنفسي
سير از آن سبزي هايي است كه بيشتر افراد ترجيح مي دهند از سه فرسخي آن فرار كنند اما همان بوي هيجان انگيز! و خاص سير دليل همين ويژگي يعني تاثير آن در جلوگيري از ابتلا به آنفلوآنزا است. اين بو ناشي از تركيب هاي گوگردي موجود در سير است كه با پختن ميزان تاثير ضد ميكروبي آن افزايش مي يابد. از طرفي سير حاوي تركيبي به نام «آليسين» است. اين تركيب كه نوعي ماده ضد ويروسي است، مانع از ابتلا به آنفلوآنزا مي شود.
پيشنهاد سرآشپز؛ سير و ماست تازه
روش تهيه: طبيعي است كه اين خوراكي روش تهيه خاصي ندارد، به جز اينكه بايد سير تازه را داخل ماست شيرين خرد كرده و نوش جان كنيد. البته اگر تحمل بوي سير را نداريد، بهتر است از قرص سير استفاده كنيد. مصرف قرص سير تا سه عدد در روز مناسب است. كافي است آن را قورت دهيد تا اثرهاي آن در بدن ظاهر شود.
معجون آويشن و عسل؛ بازكننده راه هاي هوايي
آويشن همان گياه خوشبويي است كه از آن براي طعم دادن به پيتزا استفاده مي كنند. البته منظورمان اين نيست كه دوستان آنفلوآنزايي، پيتزا نوش جان كنند تا حال شان خوب شود. از اين گياه با روش هاي بهتري هم مي توان استفاده كرد. آويشن خلط آور بوده و باعث درمان آنفلوآنزا مي شود. دليل اين امر وجود تركيب هاي «فنلي» در آويشن است.
پيشنهاد سرآشپز؛ معجون آويشن و عسل
روش تهيه: عسل را كمي حرارت دهيد سپس آويشن تازه را به اندازه يك قاشق چايخوري به آن اضافه كنيد. اين معجون را روي نان سوخاري يا نان معمولي ماليده و ميل كنيد.
دمنوش نعنا؛ عطر دهنده نفس
نعنا طعم تندي دارد. همين طعن تند نشان مي دهد كه حاوي تركيب هاي ضد ميكروبي است. بنابراين تهيه دمنوش، استفاده از آن در تهيه غذا و مصرف آن در سبزي خوردن باعث جلوگيري از ابتلا به سرماخوردگي و البته آنفلوآنزا مي شود. اسانس «منتول» موجود در آن اسلحه مبارزه با آنفلوآنزا است.
پيشنهاد سرآشپز؛ دمنوش نعنا
روش تهيه: آب را جوش بياوريد سپس داخل قوري، يك فنجان نعناي تازه خرد شده بريزيد. به اندازه دو ليوان آب جوش روي آن بريزيد. سپس ۱۰ دقيقه صبر كنيد. دمنوش شما آماده است. اين دمنوش كمي مزه تلخ دارد. بنابراين مي توانيد آن را همراه با كمي نبات، شكر پنير، توت خشك، كشمش و يا خرما بخوريد.
ويتامين D؛ تقويت سيستم ايمني در حد بنز!
يكي از مهمترين تركيب هايي كه مانع از ابتلا به سرماخوردگي و آنفلوآنزا مي شود، ويتامين D است. مي دانيد چرا؟ چون اين ويتامين به طور مستقيم روي تقويت سيستم ايمني بدن تاثير داشته و باعث بهبود عملكرد آن مي شود. اما نكته مهم در رابطه با اين ويتامين، ميزان و نحوه مصرف و چگونگي جذب آن است. براي ميزان و نوع مصرف برايتان جدول غذا و نوشيدني مناسب تدارك ديده ايم. اما نكته مهم ديگر، وجود كلسيم براي جذب آن است؛ بنابراين بايد همراه با مصرف منابع حاوي ويتامين D، مواد غذايي حاوي كلسيم مانند لبنيات، انواع آجيل هاي خام مصرف شود.
نكته: پياده روي در هواي تازه نيز فراموش نشود. به اين دليل كه يكي از مهمترين منابع اين ويتامين، نور خورشيد است. البته كرم ضد آفتاب را فراموش نكنيد.
پيشنهاد سرآشپز؛ براساس جدول حالا كه جدول را مطالعه كرديد، نوبت تهيه غذا است. براي اين كار كافي است يك خوراكي ماهي سالمون همراه با غلات ضخته و يك ليوان آب پرتقال تهيه كنيد.
روش تهيه: نصف يك ماهي سالمون را داخل بخارپز بگذاريد. كمي نمك به آن بزنيد و بگذاريد آرام بپزد. يك ظرف آب جوش آماده كنيد. كمي نخود سبز و لوبيا سبز را داخل آن بريزيد. صبر كنيد تا محتويات آن خوب بپزد. حالا نوبت تهيه آبميوه است. حالا كه ديگر سر و كله نارنگي و پرتقال پيدا شده است، يك ليوان مخلوط آب نارنگي و پرتقال نيز تدارك ببينيد. مخلفات آن را نيز كنارش بچينيد؛ ناهار شما با يك ليوان آبميوه تازه آماده خوردن است.
جدول مواد غذايي حاوي ويتامين D براساس هر وعده مصرف براساس كالري پايه برابر با ۲۰۰۰ كيلوكالري
نوع ماده غذايي ميزان درصد ويتامين D براساس هر وعده مصرف
قارچ ۸۵ گرم ۱۰۰
ماهي سالمون ۱۱۴ گرم ۹۰
تخم مرغ يك عدد كامل ۵
غلات پخته يك فنجان ۱۰
جگر ماهي ۱۱۳ گرم ۴
شير يك فنجان ۲۵
آب پرتقال يك فنجان ۳۶
تندرستي/ شماره ۱۲۴/ مهتاب خسروشاهي/ ۲۸ شهريور ماه ۹۲/ صفحه30