چرا بعضی افراد نزدیک افطار سردرد می گیرند
چرا بعضی افراد نزدیک افطار سردرد میگیرند؟
بهترین رژیمی که برای افطار میتوان استفاده کرد، رژیمی است که در درجه اول حاوی مایعات و قندهای ساده قابل جذب باشد زیرا در زمان افطار قند خون در پایین ترین حد خود قرار میگیرد و این میتواند یکی از علتهای سردردهای نزدیک افطار باشد. به همین دلیل توصیه میشود شروع افطاری با خرما، آب گرم یا چای کمرنگ، شیر و امثال آن باشد. به این ترتیب نیاز شدید به مواد قندی به سرعت برطرف میشود و بدن آمادگی بهتری برای استفاده از مواد غذایی دیگر پیدا می کند.
در وعده افطار نباید یکباره حجم زیادی از غذا یا مایعات وارد معده شود زیرا اتساع ناگهانی معده باعث اختلال در جریان خون دیگر اندامها و اعضای بدن میشود و از طرفی باعث بروز سوءهاضمه نیز میشود. هدف از روزهداری از نظر گوارش، حذف یک وعده از رژیم غذایی است و نباید وعده حذف شده را به صورت افزایش حجم غذاهای مصرف شده در افطار و سحری جبران كرد. طبق نظر متخصصان تغذیه، مقدار کالری دریافتی در ماه رمضان باید 30 درصد کاهش پیدا کند.
افطار را میتوان با خوراکیهای سبک مانند نان، پنیر، سبزی، گردو، شیر، خرما و امثال اینها شروع کرد و از نظر مقدار باید مثل ناهار سبک روزهای غیرروزهداری مصرف شود. در ضمن هنگام افطار از آغاز کردن تغذیه با آب سرد، نوشابههای گازدار و… جدا جلوگیری شود. خوردن بعضی غذاهای نامناسب و مشکلساز هنگام افطار مثل آشرشته همراه نعناع داغ و پیاز داغ و روغن فراوان و خوردن زولبیا و بامیه به مقدار زیاد و تنقلات دیگر جزو عادات نامناسب محسوب میشود.
سایت تبیان